TV

Detta är föreningens grundutbud i avtalet med Sappa. Medlem som önskar fler kanaler kan själv teckna sig för fler på www.sappa.se.

KanalplatsNamnKräver programkortIngår i sappa play
1SVT1 HDJa
2SVT2 HDJa
3TV3 HD Ja
4TV4 HDJa
5Kanal 5 HD 
6TV6 HdJa
7Sjuan HD Ja
8TV8 HD Ja
9Kanal 9 HD 
10TV10 HD Ja
11Kanal 11 HD 
12TV12 HD Ja
15 Axess-TV JaJa
16Kunskapskanalen HDJa
17Barnkanalen/SVT24 HDJa
19Sappakanalen
35MTV Ja
36Paramount Network Ja
37Discovery Channel HDJa
41TLC HD*Ja
42ID*Ja
135Eurosport 1 HDJa
*Tillfällig kanal från Sappa, kan försvinna när som helst

För att se de digitala kanalerna krävs en TV med digital-TV-avkodare (av typen DVB-C och MPEG-4) eller en fristående digitalbox.

Vissa kanaler kräver utöver detta ett programkort från Sappa för avkodning. Föreningen/Sappa tillhandahåller ett programkort (för användning till en TV) för att kunna se dessa kanaler. Varje medlem kan sedan teckna extrakort-abonnemang med Sappa för ytterligare TV-apparater för 29 kr/mån/TV. Programkortet måste sedan sättas in i en fristående digitalbox eller i en CA-modul som sätts in i TV:n.

Utöver de digitala kanalerna så finns för närvarande nästan alla kanaler i analog form. De analoga sändningarna kommer troligtvis att försvinna på sikt.

Se https://sappa.se/kundservice/fragor-och-svar/utbud/felsokning/hur-gor-jag-en-kanalsokning för information om hur du gör en kanalsökning.

Lån av CA-modul eller digitalbox

Föreningen har inhandlat digitalboxar (Dilog DCT-280HD) och CA-moduler (av typ CryptoGuard CryptoCAM) för lån till de medlemmar som har behov av en. Denna skall lämnas tillbaka vid flytt ur eller inom föreningen. Ytterligare/andra digitalboxar/CA-moduler kan köpas av Sappa: https://www.sappa.se/tv/utrustning.

För att låna en digitalbox eller CA-modul av föreningen ska detta avtal skrivas ut i två exemplar och fyllas i: avtal-carlslid-bredband-digitalbox.pdf. Lämna utskrifterna i Fredrik Domeijs bredvlåda på Guldvägen 5 så hjälper han er.

Mer information om vad en CA-modul och digtalbox är kan hittas på: https://www.kjell.com/se/fraga-kjell/hur-funkar-det/tv-teknik/digital-tv-mottagare/kryptering-och-ca-moduler.

Skaffa programkort

Om du sedan tidigare har ett programkort från Sappa så går det med största sannolikhet att använda. Kontakta Sappa för information om detta.

Från föreningen kan du kvittera ut ett programkort för Sappa (för användning till en TV). Kontakta Fredrik Domeij (070-303 78 36) på Guldvägen 5 så hjälper han er.

Efter att du skaffat programkort och vill börja använda det så måste du registrera det på Sappas hemsida. I samband med detta blir du ”kund” hos Sappa, men med föreningens grundutbud. Så länge du inte köper några ytterligare tilläggstjänster så kostar det dig inget.

Sappa Play

Föreningen har tecknat gruppavtal för alla att använda Sappa Play. Med detta kan du se på TV-program från din dator/surfplatta/telefon var du än befinner dig i EU. Programmen kan ses live eller i efterhand (7 dagar lagras hos Sappa).

Skapa ett konto på sappaplay.se med samma uppgifter som du har på Mitt Sappa.

För dokumentation se https://sappa.se/tv/play.