TV

Detta är föreningens grundutbud i avtalet med Sappa. Medlem som önskar fler kanaler kan själv teckna sig för fler på www.sappa.se.

KanalplatsNamnKräver programkortIngår i sappa play
1SVT1 HDJa
2SVT2 HDJa
3TV3 HD Ja
4TV4 HDJa
5Kanal 5 HD 
6TV6 HdJa
7Sjuan HD Ja
8TV8 HD Ja
9Kanal 9 HD 
10TV10 HD Ja
11Kanal 11 HD 
12TV12 HD Ja
15 Axess-TV JaJa
16Kunskapskanalen HDJa
17Barnkanalen/SVT24 HDJa
19Sappakanalen
35MTV Ja
36Paramount Network Ja
37Discovery Channel HDJa
41TLC HD*Ja
42ID*Ja
135Eurosport 1 HDJa
*Tillfällig kanal från Sappa, kan försvinna när som helst

För att se de digitala kanalerna krävs en TV med digital-TV-avkodare (av typen DVB-C och MPEG-4) eller en fristående digitalbox.

Vissa kanaler kräver utöver detta ett programkort från Sappa för avkodning. Programkort för att kunna se dessa kanaler på en TV ingår i föreningens avtal med Sappa. Varje medlem kan sedan teckna extrakort-abonnemang med Sappa för ytterligare TV-apparater för 29 kr/mån/TV. Programkortet måste sedan sättas in i en fristående digitalbox eller i en CA-modul som sätts in i TV:n.

Utöver de digitala kanalerna så finns för närvarande nästan alla kanaler i analog form. De analoga sändningarna kommer troligtvis att försvinna på sikt.

Se kanalsökning på Sappas hemsida för information om hur du gör en kanalsökning.

Lån av CA-modul eller digitalbox

Föreningen har inhandlat digitalboxar (Dilog DCT-280HD) och CA-moduler (av typ CryptoGuard CryptoCAM) för utlåning till de medlemmar som har behov av en. Denna skall lämnas tillbaka vid flytt ur eller inom föreningen. Ytterligare digitalboxar/CA-moduler kan köpas av Sappa: utrustning.

För att lån av en digitalbox eller CA-modul ska detta avtal lämnas i två exemplar i brevlådan på Guldvägen 5: avtal-carlslid-bredband-digitalbox.pdf.

Mer information om vad en CA-modul och digtalbox är kan hittas på: kryptering-och-ca-moduler.

Skaffa programkort

Kontakta Sappa för att erhålla ett programkort.

Innan ett programkort går att använda måste det registreras på Sappas hemsida. Instruktioner för hur detta går till följer med programkortet. I samband med detta blir du ”kund” hos Sappa, med föreningens grundutbud. Inga kostnader tillkommer utöver föreningens abonnemangsavgift förrän ytterligare tilläggstjänster tecknas med Sappa.

Sappa Play

Föreningen har tecknat gruppavtal för alla att använda Sappa Play. Med detta kan du se på TV-program från din dator/surfplatta/telefon var du än befinner dig i EU. Programmen kan ses live eller i efterhand i upp till 7 dagar.

Skapa ett konto på sappaplay.se med samma uppgifter som du har på Mitt Sappa.

För dokumentation se https://sappa.se/tv/play.