Digital-TV

Föreningen har tecknat ett gruppavtal för digital-TV med Riksnet/Sappa samt inhandlat digitalboxar och CA-moduler för lån till de medlemmar som har behov av en.

Gruppavtalet innebär att samtliga medlemmar, förutom det analoga utbudet, också får det analoga utbudet speglat digitalt utan extra kostnad på en TV-apparat. Varje medlem kan sedan teckna abonnemang med Sappa för ytterligare TV-appater för 29 kr/mån/TV inkl moms.

Varje TV-apparat som ska kunna visa det digitala grupputbudet behöver ha en digitalbox eller CA-modul av typ CryptoGuard CryptoCAM och ett programkort från Sappa. En CA-modul är ett litet 5 mm tjockt kort där man stoppar in sitt programkort, och som man sedan kan stoppa in i ett speciellt fack som finns på de flesta moderna TV-apparater. Mer information om digitalboxar, CA-moduler och programkort:

https://www.kjell.com/se/fraga-kjell/hur-funkar-det/tv-teknik/digital-tv-mottagare/kryptering-och-ca-moduler

Notera att digitalboxar/CA-moduler för Boxer, Com Hem, Canal-Digital och Visat inte är av typ CryptoGuard CryptoCAM och därför inte går att använda för Sappas programkort.

Av föreningen så kan varje medlem vid behov låna en digitalbox (DCT-280HD) eller CA-modul. Denna skall lämnas tillbaka vid flytt ur eller inom föreningen. Ytterligare/andra digitalboxar/CA-moduler kan köpas av Sappa:

https://www.sappa.se/tv/utrustning

Det basutbud som vi har tillgång till, och inte kan ändra, är kanalerna 1-12, Discovery Channel, MTV och Eurosport, samt SVT1, SVT2, TV4, SVT24, Kunskapskanalen och Barnkanalen i HD-kvalitet. Vi kan inte inom gruppavtalet förhandla in fler kanaler eller HD-kanaler men varje medlem kan själv teckna abonnemang med Sappa för ytterligare kanaler/HD-kanaler.

För att ta del av det digitala utbudet gäller följande:

– Om du har ett abonnemang med Sappa idag, exempelvis Sappa Alltid eller Tio favoriter så kontaktar du Sappa för att eventuellt få ett nytt programkort. Sappa nås mellan 8-22 alla dagar på 0774-444 744. Tala om vilken adress du bor på, att du hör till Carlslids Bredband och att du vill ta del av föreningens gruppavtal för digital-TV. Säg också att du redan har en digitalbox/CA-modul och att du endast behöver ett programkort för att kunna ta del av föreningens gruppavtal.

– Om du inte har ett abonnemang med Sappa idag, men har en digitalbox eller CA-modul från Sappa (av typ CryptoGuard CryptoCAM) så gäller samma som ovanstående. Kontakta Sappa för att få ett programkort att stoppa in i din digitalbox eller CA-modul. Tala om vilken adress du bor på, att du hör till Carlslids Bredband och att du vill ta del av föreningens gruppavtal för digital-TV. Säg också att du redan har en digitalbox/CA-modul och att du endast behöver ett programkort för att kunna ta del av föreningens gruppavtal.

– Om du saknar digitalbox och CA-modul så kan du få låna en digitalbox eller CA-modul av föreningen. Detta betalar du inget för men du förbinder dig till att återlämna digitalboxen/CA-modulen vid flytt ur eller inom föreningen. Om du inte lämnar tillbaka din digitalbox/CA-modul vid flytt så blir du ersättningsskyldig med 500 kr inkl moms. I samband med lånet får du också ett programkort för Sappa som hör till digitalboxen/CA-modulen.

– Om du har en gammal digitalbox från Sappa som inte har stöd för HD-kanaler, och vill ha tillgång till HD så kan du låna en digitalbox/CA-modul (som har stöd för HD) av föreningen enligt ovan.

För att låna en digitalbox eller CA-modul av föreningen ska detta avtal skrivas ut i två exemplar och fyllas i: avtal-carlslid-bredband-digitalbox.pdf. Lämna utskrifterna i Fredrik Domeijs bredvlåda på Guldvägen 5 så hjälper han er.